Skoči na glavno vsebino
Na enoti Dom smo praznični december popestrili z najrazličnejšimi dejavnostmi. Začeli smo z Miklavžem, z vsakodnevnimi izzivi in adventno pošto, s katero smo pošiljali želje in lepe misli en
drugemu. Vsaka skupina je tudi na svoj način obeležila veseli december in praznično vzdušje pričarala npr. s peko piškotov, izdelavo voščilnic za DSO Kamnik in druge, okraševanjem učilnic, dnevnih sob in hodnikov, postavljanjem božičnega drevesa, zavijanjem daril, ogledom lučk, snemanjem skupne virtualne voščilnice idr.
Zelo ponosni pa smo na izdajo prve številke domskega časopisa, kjer so objavljeni izvirni in zanimivi prispevki otrok in mladostnikov.
Z mladostniki PRP – na interni in dnevni obliki ter v šoli – smo intenzivno pripravljali izdelke za božični bazar, ki je letos potekal tri dni v našem Centru (10., 17. in 21.12.2021). Prodajali smo voščilnice in druge rokodelske izdelke – keramične obeske, podstavke za mila, lesene podstavke za kozarce, lesene okrasne deščice, venčke, različne svečnike, nakit iz perlic, dišavnice… Nekaj izdelkov za prodajo so prispevali tudi iz nekaterih drugih internih vzgojnih – voščilnice, mila, balzami za ustnice (PPVIZ, OŠ, SŠ).
Bazar je dobro uspel, za naslednje leto pa upamo, da ne bo epidemioloških omejitev in bomo lahko prodajali več dni, kot je to že bilo v praksi.
V četrtek 23. 12. 2021 je osnovnošolske otroke obiskal Božiček in jim prinesel darila. Srednješolci na dnevni obliki usposabljanja so imeli kratko skupno božičkovanje. Otroci in mladostniki interne oblike pa so imeli božično-novoletno večerjo. Praznični december smo zaključili v petek, 24. decembra, z novoletno prireditvijo preko spleta.

Related Images:

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost