Skoči na glavno vsebino
V ponedeljek, 19. 9. 2022, smo se dijaki zaključnih letnikov odpravili na izlet v Piran. Na poti do našega cilja smo poleg smeha, ki je odmeval po celotnem avtobusu, slišali tudi nekaj zanimivih dejstev o obmorski pokrajini, za katere sploh nismo vedeli ali pa smo nanje že čisto pozabili. Po vožnji, ki je sicer hitro minila, smo v prijetnem parku v neposredni bližini Tartinijevega trga najprej pomalicali. Okrepčani smo se sprehodili do trga in opazovali njegovo strukturo, arhitekturo zgradb in nenazadnje znameniti Tartinijev kip. Zatem smo se počasi odpravili proti akvariju. Tam smo si ogledali različne morske živali, ki živijo v našem slovenskem morju. Med njimi so bile morske zvezde, morski konjički, ribe, morene, morski psi, meduze, najrazličnejše rastline in še kaj. Sledila je vožnja z ladjico Solinarko, kjer smo mesto Piran lahko videli še iz druge perspektive. Hkrati smo bili deležni strokovne razlage o delfinih, ki so redni obiskovalci na naši Obali.
Po kosilu na trgu smo se odpravili še na kratek sprehod po Piranu. Nismo se mogli izogniti Čokoladnici Olimije, ki je kraljevala kar sredi trga in nas vabila, da smo si privoščili kak košček izbrane čokolade. Prav tako nas je sonce kar samo povabilo na kavo in klepet ter druženje z vrstniki pod ogromnimi senčniki z razgledom na morje. Oh, …
 
Sama sem bistvo tega izleta videla v druženju, da smo se še bolj spoznali, povezali kot razred. Res je, v šolskih klopeh dobimo veliko znana, a znanje se lahko sčasoma izgubi, spomini pa ostanejo za vedno v naših srcih! Mojim sošolcem je ostalo pa naslednje: Edinu in Klemenu je bila najbolj zanimiva vožnja z ladjico in poskušajte dobrot v čokoladnici, ob katerih je uživala tudi Martina, ki ji sploh ni bilo žal, da je odšla z nami, čeprav je že bila v akvariju in na ladjici! Urški se je izlet zdel nepozaben, najbolj pa so ji v spominu ostali morski konjički. Natalija je bila najbolj zadovoljna na sprehodih po Piranu in s prostim časom za kavo. Sošolka Laura pa je poskrbela za dober in zabaven zaključek z besedami »Naj vsi zavistni govorijo o nas in naši enodnevni dogodivščini v Piranu«. (Vam zaupam, da je dobro poslušala in ujela, da je podoben napis na hiši Benečanki. Kateri? Pojdite na izlet v Piran in preverite! 😉)
 
Timeja Kolarič in sošolci

Related Images:

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost