Skoči na glavno vsebino

Na 17. Mednarodnem sejmu učnih podjetij, ki je potekal 22. marca 2023 v Celju, so dijaki in dijakinje učnega podjetja TEAM, d. o. o., ponovno dosegli lep dosežek. V kategoriji 47 podjetij iz petih držav (Slovenija, Hrvaška, Italija, Belgija, Bolgarija) so se uvrstili med deset najboljših (TOP 10), in sicer na 8. mesto.

Tokrat so svojo ponudbo povezali z naravnimi danostmi in gastronomskimi užitki občine Kamnik. Gostom so ponudili kakovostno kamniško vodo (Živa voda iz Tunjic in Voda 902 s Črnivca), poleg tega pa še tradicionalne lokalne jedi: trnič, kloštarsko kremšnito in tuhinjsko filo.

Obenem je naše učno podjetje želelo opozoriti na vse bolj perečo problematiko vode in okolja nasploh. V ta namen je Nika Milenović, študentka 3. letnika Medijskih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, učnemu podjetju TEAM, d. o. o. donirala kratek animirani filmček z naslovom Zakaj je voda pomembna.

Da gre za dogodek, ki v slovenskem prostoru vsako leto vzbudi zanimanje, priča tudi dejstvo, da se ga je z uvodnim nagovorom udeležil minister za gospodarstvo, turizem in šport Republike Slovenije g. Matjaž Han, o velikem pomenu podjetništva za družbo pa je spregovoril tudi g. mag. Janez Damjan, direktor Centra Republike Slovenije za poklicno izobraževanje.

Za naše dijake in dijakinje je bila to nova in zanimiva izkušnja, saj so z zelo dobro pripravljenim nastopom prepričali mnoge in s tem dokazali, da so lahko bodoči partnerji ali konkurenti tistim, ki jim narava ali dogodki v življenju niso prinesli takšnih ali podobnih omejenosti.

Mentorji: Tomaž Bojc, Rok Kralj, Zvezdana Hribar Rajh

Related Images:

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost