Skoči na glavno vsebino

V torek, 25. 4. 2023, na zadnji dan pred prvomajskimi počitnicami, smo v CIRIUS Kamnik gostili prav posebne gostje. Učenci nižje stopnje OŠ so namreč imeli športni dan, na katerem so jih obiskale tudi tri slovenske reprezentantke – Lena, Klara in Barbara –, ki trenirajo sedečo odbojko. V začetku dneva je paraolimpijka Lena, med drugim ambasadorka za doping in velika motivatorka, predstavila svojo življenjsko zgodbo, o sodelovanju v slovenski ekipi in vseh preprekah, s katerimi se je soočala tako na svoji življenjski kot tudi športni poti. Nadvse zanimivi predstavitvi so prisluhnili poleg učencev nižjih razredov tudi nekateri učenci višje stopnje.

Dekleta so nam v drugem delu prikazala elemente odbojkarske igre, nas seznanila s pravili, nato pa se skupaj z učenci tudi pomerila v igranju odbojke. V telovadnici smo imeli tudi spretnostni poligon, kjer smo z različnimi oblikami gibanja premagovali ovire in skrbeli za nenehno aktivnost.

V nadaljevanju smo v razredih izdelali transparente, ki so minuli vikend krasili telovadnico v Šempetru in bodrili naša dekleta, ki so sodelovala na tekmovanju Zlata liga v sedeči odbojki.

Verjamemo, da so tudi naši izdelki pripomogli k odlični uvrstitvi, saj so se dekleta, po bronu iz leta 2021 in srebru iz leta 2022, tokrat ponovno veselila bronaste kolajne, s čimer so postale tudi edina reprezentanca, ki ji je na vseh treh dosedanjih turnirjih Zlate lige narodov uspelo osvojiti odličje.

Celoten športni dan, ki je bil poln aktivnosti, sodelovanja in timskega duha smo končali z nasmeški na obrazih, med drugim tudi zato, ker so bile pred vrati počitnice.

Related Images:

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost