Skoči na glavno vsebino

V času od 8. do 12. 5. 2023 je v Gradcu v Avstriji potekalo delovno srečanje v okviru projekta Erasmus+ ‘Train for International Trail’. Tokratno srečanje, četrto po vrsti, je gostila ustanova Atempo, ki mlade s posebnimi potrebami izobražuje, usposablja in jim pomaga na poti do zaposlitve.

Dijaki iz Avstrije, Finske, Španije, Italije in Slovenije so delali v štirih delavnicah – računalniška igra Seppo, Genial.ly (interaktivno gradivo za življenjske veščine), Mobility Journal (digitalni dnevnik mobilnosti) in Dictionary (Slovar). Slednjo delavnico smo pripravili in izpeljali udeleženci iz Slovenije. Srečanja v Gradcu smo se udeležili trije dijaki in trije spremljevalci iz Ciriusa.

Poleg delavnic so potekale še številne druge dejavnosti: ogled ustanove Atempo, interaktivno iskanje zakladov mesta Gradec, priprava tiramisuja, skupno srečanje itd. Pomemben vidik srečanja je tudi pridobivanje komunikacijskih spretnosti, spoznavanje drugih kultur, širjenje socialne mreže in iznajdljivost v tujem okolju. Naši dijaki so se pri tem zelo izkazali. V prostem času smo si udeleženci ogledali mesto Gradec, v hotelu pa smo se preizkusili v plezanju po umetni steni. Srečanje v Gradcu bo vsem ostalo v lepem spominu.

Zapis in fotografije: Rok Kralj in Silvo Vidergar

Related Images:

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost