Skoči na glavno vsebino

V zadnjih letih se število otrok in mladostnikov v posebnem programu vzgoje in izobraževanja (v nadaljevanju PPVIZ) naglo povečuje. Prostori, v katerih izvajamo ta program, so premajhni in povsem neustrezni, saj so namenjeni povsem drugim dejavnostim. Zato je bilo nujno potrebno tem otrokom zagotoviti ustrezne, svetle in sodobne prostore.

Postopki pred začetkom gradnje so bili dolgotrajni zaradi epidemije, nedorečene finančne konstrukcije, postopkov izbire izvajalca del in podobno. Končno smo sredi avgusta 2023 začeli z gradnjo prizidka PPVIZ k objektu CIRIUS Kamnik. Sredstva v višini 3.944.906,85 € so zagotovljena iz sredstev NOO, sredstev Ministrstva za vzgojo in izobraževanje in lastnih sredstev. Izvajalec gradbeno obrtniških del je Razvojni zavod Trzin d.o.o., nadzor pa izvaja Lokainženiring d.o.o..

Objekt, v izmeri 1.043,80 m2 uporabne površine v dveh etažah bo umeščen na parkirišče vzhodno od  telovadnice in bo s sedanjim objektom povezan preko povezovalnega hodnika v prvo nadstropje. Vseboval bo 6 učilnic, po 3 v vsakem nadstropju. Učilnice se bodo zaradi gibljivih notranjih sten lahko povezale v en prostor. Vsaka učilnica bo imela tudi sobo za počivanje. Poleg tega bodo v vsakem nadstropju sanitarije s previjalnico, v celotnem objektu pa tudi soba za razgovore, soba za umirjanje, senzorna soba, skupni prostor s kuhinjo za otroke in mladostnike in čajna kuhinja za delavce. Na ravni strehi prizidka bo umeščen manjši prostor s teraso in tehničnim prostorom. Na strehi male telovadnice bomo postavili sončno elektrarno.

Gradnja bo trajala do konca februarja 2024. V tem času bo frekvenca gradbenih strojev in kamionov v okolici Centra povečana, zato bo potrebna dodatna potrpežljivost vseh udeležencev v prometu.

Lep pozdrav!                                                                                                                                                                                     Goran Pavlič, direktor

Related Images:

(Skupno 719 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost