Skoči na glavno vsebino

Na povabilo Centrale učnih podjetij Slovenije smo se v četrtek, 19. septembra 2024, udeležili 56. Mednarodnega obrtnega sejma (MOS) v Celju. Učno podjetje TEAM, d. o. o., ki deluje na Srednji šoli CIRIUS Kamnik že od leta 1995, redno sodeluje na mednarodnih sejmih učnih podjetij, kjer dosega vidne uspehe. Zaradi teh dosežkov smo si »prislužili« tudi priložnost za udeležbo na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju, ki ga pogosto imenujejo kar »sejem vseh sejmov«.

Na letošnjem MOS, ki poteka pod sloganom »Skočite iz okvirjev«, sodeluje 650 razstavljavcev iz 26 držav. Naša predstavitev ni bila omejena zgolj na predstavitev učnega podjetja TEAM, d. o. o., ampak smo izkoristili priložnost tudi za širšo promocijo CIRIUS Kamnik in Srednje šole. Obiskovalcem smo predstavili prednosti in posebnosti naše institucije, pri čemer so lahko informacije dobili tudi neposredno od naših dijakov in dijakinj.

Na stojnici smo predstavili izdelke dijakov iz programa (Post)rehabilitacijski praktikum, iz enote Dom ter rože iz krep papirja, ki bodo v letošnjem šolskem letu osrednji del asortimana našega učnega podjetja. Pri predstavitvi nam je pomagala spremljevalka Dragica Vrhovnik, ki se je prav tako udeležila sejma.

Poleg predstavitve izdelkov je dogodek omogočil tudi mreženje s potencialnimi delodajalci, kjer bi lahko naši dijaki opravljali praktično usposabljanje z delom. Povezovanje učenja z delom in vključevanje oseb z dodatnimi potrebami v družbo na vseh nivojih je eno glavnih poslanstev našega centra. Verjamemo, da je individualen pristop k obiskovalcem sejma pustil dober vtis.

Naš nastop bomo, čeprav na nekoliko drugačen način, ponovili na Mednarodnem sejmu učnih podjetij Slovenije, ki bo potekal 12. marca 2025, prav tako v dvorani Golovec v Celju.

Tomaž Bojc, Rok Kralj, Zvezdana Hribar Rajh

Related Images:

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost