NAGOVOR RAVNATELJICE OSNOVNE ŠOLE
 

Leta 1947 so ustanovitelji DIM poleg rehabilitacije otrokom omogočili osnovnošolsko izobraževanje. Populacije učencev so se spreminjale, zato je bilo potrebno uvajati nove vzgojno-izobraževalne programe. Od leta 2008, ko se je ZUIM preimenoval v Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik, se imajo učenci s posebnimi potrebami možnost vključiti v enega od sedanjih uveljavljenih programov. V Sloveniji smo edina osnovna šola ustanova, ki izvaja prilagojen program z enakovrednim izobrazbenim standardom za gibalno ovirane, ki je primerljiv s programom večinskih šol. 

Usposobljen pedagoški kader sledi novim smernicam ter omogoča učencem vzpodbudno in varno učno okolje. Z upoštevanjem posameznikovih zmožnosti se poveča njegova aktivnost na intelektualnem in psiho-fizičnem področju. Učenci pridobivajo kakovostna vzgojno-izobraževalna znanja za nadaljnji celostni razvoj. Prepoznavnost osnovne šole se vseskozi izkazuje tudi z nastopi učencev na natečajih ter tekmovanjih na likovnem, glasbenem, jezikovnem in športnem področju. Ponosna sem na uspeha naših učencev. Samozavest, ponos, vztrajnost in skupinski duh niso prisotni le na tekmovanjih, ampak sleherni igrivo sproščen šolski vsakdan.

Zavedamo se družbenih razmer življenja, ki niso enake za vse, zato  poskušamo učence z usmerjanjem naučiti premagovati vsakodnevne ovire. Pridobljeno in utrjeno osnovnošolsko znanje jim bo tudi v času življenjskih preizkušenj pomagalo na poti do samostojnosti.

 

Isabelle Morel Bera, prof. pedagogike

 

(Skupno 215 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost