Skoči na glavno vsebino
NAGOVOR RAVNATELJICE OSNOVNE ŠOLE
 

Leta 1947 so ustanovitelji Doma invalidne mladine (DIM) poleg rehabilitacije otrokom omogočili osnovnošolsko izobraževanje. Populacije učencev so se spreminjale, zato je bilo potrebno uvajati nove vzgojno-izobraževalne programe. Od leta 2008, ko se je Zavod za usposabljanje invalidne mladine (ZUIM) preimenoval v Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik (CIRIUS Kamnik), imajo učenci s posebnimi potrebami možnost vključevanja v enega od trenutno uveljavljenih programov (EIS, NIS oz. PPVIZ). V Sloveniji smo edina ustanova, ki v osnovni šoli izvaja prilagojen program z enakovrednim izobrazbenim standardom za gibalno ovirane, ki je primerljiv s programom večinskih šol. 

Usposobljen pedagoški kader sledi novim smernicam ter omogoča učencem vzpodbudno in varno učno okolje. Z upoštevanjem posameznikovih zmožnosti se poveča njegova aktivnost na intelektualnem in psihofizičnem področju. Učenci pridobivajo kakovostna vzgojno-izobraževalna znanja za nadaljnji celostni razvoj. Prepoznavnost osnovne šole se vseskozi izkazuje tudi s sodelovanjem učencev na natečajih ter tekmovanjih na likovnem, glasbenem, jezikovnem in športnem področju. Ponosna sem na uspehe naših učencev. Samozavest, ponos, vztrajnost in skupinski duh so pri učencih prisotni tako na tekmovanjih, kot tudi na vsak igrivo sproščen šolski dan.

Zavedamo se družbenih razmer življenja, ki niso enake za vse, zato poskušamo učence z usmerjanjem naučiti premagovanja vsakodnevnih ovir. Pridobljeno in utrjeno osnovnošolsko znanje jim bo tudi v času življenjskih preizkušenj pomagalo na poti do samostojnosti.

 

Isabelle Morel Bera, prof. pedagogike

 

 

Related Images:

(Skupno 513 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost