Skoči na glavno vsebino

Donacija terapevtske (Bobath) mize

V Medicinski rehabilitaciji smo v četrtek, 4. 4. 24 prejeli novo terapevtsko (Bobath) mizo, ki nam jo je doniralo podjetje NOVAK M, d.o.o. 

Izvajanje pomoči pri hranjenju

V petek, 24.11. 2023 smo v Medicinski rehabilitaciji organizirali strokovno izobraževanje za nove delavce na temo izvajanje pomoči pri hranjenju.

Gibalno oviran otrok gre v šolo

V mesecu novembru sta diplomirani delovni terapevtki Tamara Svete in Staša Rener sodelovali pri seminarju z naslovom GIBALNO OVIRAN OTROK GRE V ŠOLO, ki je bil organiziran v našem Centru preko Katis kataloga izobraževanj za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju.

 

Predstavitev inovativnega pripomočka za rehabilitacijo roke - robotska rokavica Syrebo

V petek, 12.1.2024, smo v Medicinski rehabilitaciji organizirali predstavitev inovativnega pripomočka za rehabilitacijo roke –  robotsko rokavico Syrebo, ki jo je predstavilo podjetje Ks – inženiring.

Učinkovita pomoč gibalno oviranim otrokom in mladostnikom

22. septembra 2023 sta Cirila Burja, dipl. fizioterapevtka in Patricija Šinkovec, dipl. delovna terapevtka, izvedli predavanje s praktičnim prikazom za sodelavce Centra z naslovom Učinkovita pomoč gibalno oviranim otrokom in mladostnikom.

Svetovni dan fizioterapije

Danes, 8.9. obeležujemo svetovni dan fizioterapije. 🥳🥳 Ponosni smo na svoj poklic, opravljamo ga s srcem, strokovno in z veliko pozitivne energije. ❤️ Praznujte z nami! 🎉👨‍🦼🤸

Pustni torek

Na pustni torek smo se z otroci veselili tudi fizioterapevti, delovni terapevti in logopedinji.

V sredo, 31.5.2023, smo ob zaključku šolskega leta z učenci 3. NIS razreda za starše pripravili zaključno predstavitev, kjer smo prikazali plavalne spretnosti oz. veščine, ki so jih pridno trenirali skozi celo šolsko leto.

Konjičkove urice

V sredo, 7. 6. 2023, smo v naši jahalnici predstavili konjičkove urice. Filip, Taja, Tia, Zoja, Tija in Urška so po zimskih počitnicah skupaj z delovno terapevtko Anko Kregar in inštruktorico jahanja Ireno Setničar spoznavali gibanje konja v koraku, kasu in galopu. Na nastopu so s pomočjo lesenih konjičkov izvedli spretnostni poligon in dresurno nalogo kot pravi jahači.

 

Obisk študentov Biotehnične fakultete

V sredo, 8.3.2023 so nas obiskali študentje Biotehnične fakultete v okviru terenskih vaj v sklopu izbirnega predmeta na magistrskem študiju, Sožitje človeka in živali. Predstavili smo jim raznolikost pristopov pri terapiji s pomočjo konja – hipoterapijo, delovno terapijo in psihoterapijo s konji.

Strokovna predstavitev CIRIUS Kamnik

V petek, 21. aprila 2023 so naš Center obiskali strokovni delavci Razvojne ambulante ZD Domžale in Razvojne ambulante s Centrom za zgodnjo obravnavo predšolskih otrok Posavje ZD Krško.

Drums Alive

Srede in četrtki so rezervirani za terapevtsko skupinsko vadbo Drums Alive. Krepimo telo in duha.

Sodelovanje z ortotično ambulanto

V okviru Medicinske rehabilitacije vsaj enkrat mesečno organiziramo ortotično ambulanto..

Predstavitev firme Ormesa

V CIRIUS Kamnik smo 8.6.2023 skupaj s podjetjem Bauerfeind organizirali predstavitev izdelkov italijanske firme Ormesa. Predstavili so program različnih medicinskih pripomočkov – hodulje, invalidske vozičke, stojke, različne stolčke, mizice,… 

Usposabljanje študentov in pripravnikov

V Medicinski rehabilitaciji delimo svoje strokovno znanje  študentom iz Alme mater Europea, pripravnikom fizioterapije iz različnih zdravstvenih ustanov ter študentom delovne terapije iz Zdravstvene fakultete – Ljubljana.

Predstavitev programa firme Ormega

Zaradi specifičnosti dela z otroci in mladostniki v CIRIUS Kamnik sodelujemo pri oskrbi z medicinskimi pripomočki z različnimi firmami v Sloveniji. V mesecu aprilu smo organizirali skupaj s firmo Ormega strokovno predstavitev njihovih pripomočkov. Seznanili smo se z različnimi tipi električnih vozičkov, hodulj, antidekubitusnih blazin..

Related Images:

(Skupno 3.582 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost