Skoči na glavno vsebino
V četrtek, 3.3.2022, je v Domu potekala kulturno-zabavna prireditev z naslovom »Ljubezen je naše upanje«, s katero smo obeležili Kulturni dan in Valentinovo.
Rdeča nit našega programa je bila ljubezen, saj smo izhajali iz dejstva, da je v ljubezni ujeto vse tisto, o čemer človek sanja in išče v življenju. Iz tega mogočnega čustva so se že v zgodovini porajale nove ideje, nastajali so romani, pesmi, filmi, slike …, slavni umetniki pa so svojo ljubezen izpovedovali tudi do narave in vseh najljubših kotičkov na Zemlji….Nekaj tega smo želeli ujeti in zajeti tudi v naš program, kar nam je v interpretaciji dijakov Lare Rakić in Timoteja Bučarja tudi uspelo. Vrhunec večera je bila predstava Romeo in Julija, »ujetih« v sodobnem času, v izvedbi vzgojiteljice Tjaše Plazar ter mladostnikov Urške Stanta in Reneja Gumpota. Posnetek si lahko pogledate s klikom na spodnjo sliko.
Večer smo zaključili s protivojno pesmijo Tu in tam, avtorja Lojzeta Wieserja, ki je bila v enem tednu prevedena v več kot sto jezikov.
Mentorji: Tjaša Plazar, Petra Zore, Simona Lesar, Mojmir Mavrič, Marjeta Jazbec
 

Related Images:

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost