Skoči na glavno vsebino

TRŽNA DEJAVNOST

Preživite poletne dni v Kamniku pod Kamniškimi planinami in odkrijte zaklad, ki ga v starodavnem obzidju Malega gradu še vedno ljubosumno skriva kamniška Veronika.

V majhnem, srednjeveškem mestu Kamnik, pod kamniškimi planinami stoji naš zavod CIRIUS KAMNIK, Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje.

V osnovi je namenjen izobraževanju in usposabljanju gibalno oviranih otrok in mladostnikov. Le-ti živijo in obiskujejo šolo v našem zavodu preko leta. V času šolskih počitnic in ob vikendih pa imamo vse zmogljivosti proste in na voljo za razne dejavnosti.

Zavod ima v Kamniku že dolgoletno tradicijo, a je bil zadnjič obnovljen in dograjen leta 2008 tako, da je polovica naših kapacitet popolnoma novih in prilagojenih za gibanje in uporabo gibalno oviranih oseb.

Poleg omenjenega mesto Kamnik s svojo srednjeveško arhitekturo nudi vrsto možnosti za oglede in sprehode, na Stari grad, Mali grad, grad Zaprice, izredno bogato frančiškansko knjižnico, rojstno hišo Rudolfa Maistra v okolici pa več možnosti za oddih in rekreacijo v naravnem in neokrnjenem okolju, kot so:

  • Velika planina z edinstvenim planšarskim naseljem. Dostop je možen po cesti ali z nihalko.
  • Kamniška Bistrica, ki poleg slikovitega izvira reke nudi tudi odlično izhodišče za pohodništvo v kamniške planine.
  • Tunjice, vasica oddaljena od Kamnika 4 kilometre z naravnim zdravilnim gajem.
  • Arboretum, Volčji potok, ki v vsakem letnem času ponuja številne atraktivne zasaditve cvetja in grmovnic.
  • Terme Snovik v oddaljenosti 10 km.

INFORMACIJE:

tel. št.: 01-830-13-00 ali 01-830-13-05

e-mail: tajnistvo@cirius-kamnik.si ali tatjana.lipovsek@cirius-kamnik.si.

Related Images:

(Skupno 3.470 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost