Skoči na glavno vsebino

V mesecu marcu je v CIRIUS-u Kamnik potekal štiri dnevni osnovni tečaj Halliwick. Vodja tečaja je bila diplomirana fizioterapevtka  in Halliwick predavateljica Cirila Burja ter asistentki, diplomirani fizioterapevtki in Halliwick inštruktorici, Marjana Ogrinc in Darja Popović. Tečaja se je udeležilo 13 delavcev iz našega centra.

Tečajniki so se na osnovnem tečaju seznanili v okviru teoretičnih predavanj in delavnic z  zgodovino in filozofijo koncepta, z osnovnimi fizikalnimi zakonitostmi vode, s specifičnimi značilnostmi plavalcev, z osnovnim programom desetih točk, z varnostjo pri bazenskem delu, s pomenom skupinskega dela in iger, z vlogo učitelja in s sestavo učne ure, s Halliwickovimi plavalnimi značkami ter s specifičnimi ocenjevalnimi inštrumenti (SWIM test, Wota test).

Praktično delo je potekalo v bazenu  in je vključevalo učenje pravilnega položaja učitelja v vodi, specifične podpore plavalcem tako individualno kot v skupini, učenje in vodenje samostojnih vstopov in izstopov iz vode, različnih formacij. Udeleženci tečaja so se praktično usposobili za izvajanje programa desetih točk,  ki je osnova Halliwick koncepta,  praktično so se seznanili s Halliwickovimi igrami.

Na zaključku so tečajniki pripravili v obliki delavnice program ene plavalne ure in ga samostojno praktično izvedli s skupino otrok.

Tečaj je potekal pod okriljem Plavalnega društva Halliwick Slovenija, ki je član mednarodnega združenja in je njegova osnovna aktivnost organizacija in vodenje izobraževanja (izobraževanje poteka v okviru IHA – International Halliwick Association.

Related Images:

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost