Skoči na glavno vsebino

23. državno tekmovanje iz znanja računovodstva je letos potekalo v Murski Soboti v petek, 21. aprila 2023, od 9. do 13. ure. Tekmovalne naloge so pripravili na DMFA Slovenije – Društvo matematikov, fizikov in astronomov Slovenije.

Naš center je na tekmovanju iz temeljnih računovodskih informacij dostojno zastopala dijakinja 2. b Samra Begić. Poleg sva bila še spremljevalec Marijan Burja in mentorica Frančiška Zore.

Na ekonomski šoli  Murska Sobota so nas gostoljubno sprejeli, tako dijaki kot učitelji. Najprej so pripravili krajši kulturni program, nato je potekalo eno urno pisanje tekmovalne naloge.

Poleg pogostitve so nam omogočili še brezplačni obisk Expano Murska Sobota. Izjemna arhitekturna stvaritev, odprta leta 2019, kjer je na domiseln in inovativen način predstavljeno Pomurje v malem, se nahaja ob Soboškem jezeru. Vsi trije smo si privoščili interaktivni doživljajski park: doživljajski film Pomurje iz pradavnine, polet z balonom nad Prekmurjem in preizkus koncentracije – kdo načrpa več vode: mineralne, črne.

Polni lepih vtisov in sonca smo se zadovoljni vračali v Ljubljano ter Kamnik.

Mentorica: Frančiška Zore

Related Images:

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost