Skoči na glavno vsebino
Na oddelku PPVIZ smo z mladostniki v tem šolskem letu pričeli z izdelavo modernih mozaikov, ki jih med drugim uporabljamo tudi kot medij za pomoč z umetnostjo. Mozaik ni zgolj umetniška tehnika. Veliko več se skriva za sestavljanjem koščkov v celoto.
V mesecu februarju smo z mladostniki posvetili veliko časa raziskovanju čustva ljubezni, tako skozi zgodbe kot tudi skozi ustvarjanje. Nastala so unikatna srca, prav vsak mladostnik je narisal drugačnega. Izmed nastalih src smo se skupaj odločili in izbrali enega, ki smo ga aplicirali na podlago – bodočo mozaično mizico.
Na srečanju s starši, ki smo ga v zavodu organizirali 4. 4. 2023 smo pričeli s skupinskim izdelovanjem mozaične mizice. Druženje je bilo namenjeno povezovanju celotne skupine kot tudi povezovanju med mladostniki in starši. Na srečanju smo uspeli dokončati celotno srce.
Preostanek mozaika pa trenutno mladostniki sestavljajo sami v vzgojni skupini. Med drugim v tem procesu spodbujamo tudi timsko delo med njimi, kar si lahko ogledate tudi v videu.
 
Vzgojiteljica Urška Ambrožič Potočnik

Related Images:

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost