Skoči na glavno vsebino

V sredo, 17. 1. 2024, so učenci višje stopnje obiskali strelišče na Rudniku. Ideja je prišla s strani učenca 9. EIS, Maja Crkvenjaša, ki že štiri leta trenira streljanje na tarčo z zračno puško in nam je želel predstaviti ta šport.

Njegova želja je, da bi se udeležil paraolimpijskih iger, zaenkrat pa je njegov najvidnejši rezultat doseženo 3. mesto na enem izmed vidnejših tekmovanj v Sloveniji.

Po prihodu na strelišče so nas sprejeli Majevi starši, Aljoša Crkvenjaš in Melita Fodor ter dve trenerki, članici Strelskega društva Olimpija ter ekipe Aiming Art (https://www.aimingart.com/sl/), Živa Dvoršak in Sonja Benčina.

Sonja je članica slovenske strelske reprezentance in ima mednarodno trenersko C-licenco ISSF. Od leta 2018 pomaga pri treniranju in vodenju slovenske parastrelske reprezentance, s katero se je udeležila tudi paralimpijskih iger v Tokiu 2020.

Živa je članica slovenske strelske reprezentance in trikratna udeleženka olimpijskih iger (London 2012, Rio 2016, Tokyo 2020). Od leta 2017 s podporo Strelske zveze Slovenije in slovenskih strelskih klubov, vodi delavnice, s katerimi strelkam in strelcem pomaga razviti celostnejši pristop k streljanju.

Razložili sta nam, kako se uporablja zračna puška, ki je, kot vse drugo strelno orožje, lahko smrtno nevarna, čeprav ne izgleda tako. Ob pomoči odraslih so se prav vsi otroci preizkusili v streljanju na tarčo. Peter Rus, učenec 6. EIS je prejel tudi pokal za najboljšega strelca v 2. skupini.

Prav vsi so bili nad športom navdušeni, kar je moč razbrati tudi s fotografij, ki povejo več kot tisoč besed.

Related Images:

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost