Skoči na glavno vsebino

13. 2. 2024, na pustni torek, smo za učence višje stopnje OŠ CIRIUS Kamnik pripravili mednarodni dan, na katerem so bolje spoznali Brazilijo.

Prvo šolsko uro sta nam učiteljici Eva Benedičič in Uršula Bukovec predstavili geografske, družbene, jezikovne, turistične in druge značilnosti Brazilije. Za drugo šolsko uro sta nam na podlagi predstavitve Brazilije učiteljici pripravili kviz. Razdelili sta nas v štiri tekmovalne skupine, ki so odgovarjale na zastavljena vprašanja. Vsi smo bili dobri, rezultat pa tesen. Po »podaljšku« je končna zmaga pripadla 4. skupini.

V okviru tega dne pa sta nas v nadaljevanju obiskala še nogometaš Juninho in plesalka Zoe Ula Jager.

Brazilec Juninho, ki že 20 let živi v Sloveniji in je igral za NK Domžale, nam je še bolj približal Brazilijo in njihovo kulturo nogometa. Čeprav Juninho pravi, da je slovenščina zahteven jezik za učenje, smo ga brez težav razumeli. Težje je bilo, ko je spregovoril v portugalščin. Učenci so se lahko z njim pomerili v nogometnih trikih in streljanju na gol. Brazilec nas je vse navdušil s svojo pozitivno energijo, sproščenostjo in odprtostjo. Podaril nam je svoj nogometni dres. Učenci so se z njim fotografirali in prejeli sličice z njegovim avtogramom.

Zoe Ula Jager je plesalka. Z latinskoameriškimi in standardnimi plesi se ukvarja skoraj 20 let. K nam je prišla, da bi nam predstavila sambo, ki je najznačilnejši brazilski ples. Najprej nas je navdušila s solo plesno točko, kasneje pa smo se v plesu lahko preizkusili tudi sami. Pripravila je enostavno koreografijo, ki smo se jo skupaj naučili in na pristno brazilsko glasbo tudi zaplesali.

Kot pa se, seveda, za pustni torek spodobi, smo imeli ob koncu dneva čas tudi za pustno rajanje.

Related Images:

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost