Skoči na glavno vsebino

Po lanskoletni uspešno izvedeni predstavi o Mojci Pokrajculji nas je v letošnjem šolskem letu čakal nov izziv.

Učenci 6. razreda so namreč pri pouku književnosti dobili idejo, da bi se tudi oni preizkusili v gledališki predstavi. Odločili smo se, da za ta namen priredimo pravljico o Rdeči kapici, ki sta jo zapisala brata Wilhelm in Jakob Grimm.

Le kdo ne pozna dobrosrčne deklice, ki jo ima babica najraje in ji podari rdečo kapico? Pa vendar pri nas babice ni bilo, saj je bil namesto nje dedek. In tudi volk je na koncu postal dober, celo najboljši prijatelj Rdeče kapice.

Na pobudo učencev je pravljico za gledališče priredila Ditka Kobol, animacijo je po predlogi učencev dokončala Anja Jeglič, Miran Antonin je poskrbel za snemanje glasbenih točk, sceno pa so učenci izdelovali pri pouku tehnike.

Vse šolsko leto so se enkrat tedensko pripravljali, preden so v sredo, 22. 5. 2024, premierno stopili na oder in se preizkusili v igranju, ki je vse prej kot lahko. Izvedli so dve predstavi za učence in zaposlene v OŠ CIRIUS Kamnik, v četrtek, 23. 5. 2024, pa še ponovitev za starše.

Nastopili so: Manca Potočnik v vlogi Rdeče kapice, Ana Marija Likozar kot Mama, Kristjan Štiftar je bil Volk, Nikola Milanović se je predstavil z vlogo Dedka, Peter Rus je bil Lovec, Ditka Kobol pa je pripovedovala.

Ob koncu predstave so učenci dobili velik aplavz vseh prisotnih, ravnateljica pa je s čokolado za vsakega igralca in zakulisnega sodelavca poskrbela za piko na i, kajti počil je lonec in predstave je bilo konec. Dvorana se kar ni hotela izprazniti, zato smo skupaj zapeli še »čukasto« Pesem o prijateljstvu.

Related Images:

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost