Skoči na glavno vsebino

23. september je dan, ko vsi športniki in športniki po duši praznujemo dan slovenskega športa. To je dan, ko spodbujamo vse, da si (vsaj) tisti dan vzamejo nekaj časa, ki ga namenijo gibanju. Od leta 2020 namreč celotna Slovenija obeležuje dan slovenskega športa. Ta dan so zato učenci razredne stopnje namenili različnim športnim aktivnostim znotraj in v okolici CIRIUSA.

Seznanili in ponovili so pravila odbojkarske igre in se nato preizkusili v igri z balonom čez mrežo. Na drugi strani telovadnice je bil postavljen spretnostni poligon, kjer so učenci z različnimi oblikami gibanja premagovali ovire in skrbeli za nenehno aktivnost. Tu so prikazali veliko mero inovativnosti in domišljije. Čakal jih je tudi prav poseben razredni hitrostni izziv, kjer so učenci premagovali poligon s ciljem, da žogice čim hitreje prenesejo od štarta do zaboja v cilju. V razredih so se preizkusili v dvoranskem balinanju, med postajami pa enkrat čas namenili predstavitvi olimpijskih iger na računalniku, to pa obogatili z video posnetki naših športnikov na letošnji olimpijadi.

V drugem delu dneva so se podali na mini pustolovščino. Na sprehodu, ki je bil gibalno obarvan, so na posameznih postajah poiskali kuverto z navodili. Če so naloge uspešno opravili, so si za to prislužili štampiljko. Z velikih entuziazmom so učenci reševali vse naloge in prav vsi uspešno opravili vse izzive.

Celoten športni dan, ki je bil poln aktivnosti, sodelovanja in timskega duha, smo končali z nasmeški na obrazih, rahlo utrujeni, a vendar navdušeni nad njim.

Nina Grobelšek

Related Images:

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost