Skoči na glavno vsebino

Dragi učenci in sodelavci,

dobrodošli v še eno razburljivo leto na naši šoli. Z nekaterimi se srečujemo prvič, zato toplo pozdravljeni v naši skupnosti.

Ko se danes zbiramo tukaj, se spominjam edinstvene in živahne tapiserije, ki sestavlja našo skupnost – tapiserije, stkane iz niti radovednosti, povezanosti in skrbi. Vedite, vrnitev v šolo ne pomeni le vrnitve v rutino, pač pa gre tudi za obujanje odnosov, ponovno odkrivanje naših strasti in sprejemanje raznolikih možnosti, ki so pred nami. V tem prostoru imamo izjemno priložnost, da se učimo iz knjig, pa tudi drug od drugega. Vsaka interakcija, vsak skupni trenutek je priložnost za vzpostavitev povezav, ki nas navdihujejo, da rastemo.

Dragi učenci, želim si, da si zapomnite, da učenje ni samotno potovanje. Gre za to, da ste dovolj pogumni, da postavljate vprašanja, raziskujete nove ideje in se včasih počutite nekoliko izgubljeni in se zavedate, da pri tem niste sami. Vaši učitelji so tukaj, da vas vodijo, vaši prijatelji, da vas podpirajo, vaša radovednost, da vam odpira nova vprašanja.

Sodelavci, mi smo arhitekti teh odnosov. Način, na katerega sodelujemo z vsakim učencem, način, kako oživimo lekcije, način, na katerega se dan za dnem pojavljamo s strastjo in potrpežljivostjo – to je tisto, kar učilnico spremeni v skupnost. Spodbujam vas, da še naprej ustvarjamo prostore, kjer se naši otroci počutijo videni, slišani in cenjeni.

Ko stopamo v novo šolsko leto, se spomnimo, da izobraževanje ni samo polnjenje umov z znanjem, temveč bogatenje življenj skozi odnose. Gre za povezovanje na smiselne načine, ki spodbujajo odpornost, empatijo in občutek pripadnosti. Sprejmimo to leto z odprtimi glavami, odprtimi srci in pripravljenostjo, da se učimo ne le iz učbenikov, ampak drug od drugega. Naj bo to leto leto rasti, povezanosti in veselja.

Dobrodošli nazaj, vsi! Veselim se čudovitega potovanja, ki je pred nami.

Isabelle Morel Bera, ravnateljica OŠ

Related Images:

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost