Skoči na glavno vsebino

Valentinovo, 14. 2. 2024

Dan zaljubljencev v srednji šoli.

 

Pustovanje, 13. 2. 2024

Tudi na srednji šoli je bilo danes veselo pustno vzdušje z obveznimi krofi. Družili smo se v kavarni »Na vogalu«. Dogajanje so popestrile našemljene skupine iz drugih enot. Upamo, da smo pregnali »nič zimsko« zimo.

 

Proslava ob kulturnem prazniku, 7. 2. 2024

Na srednji šoli smo tudi letos ob kulturnem prazniku pripravili proslavo. Poklonili smo se največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu. Dijaki so že teden nazaj ustvarjali literarne spise. Najboljši trije so bili nagrajeni.

 

Šolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev, 31. 1. 2024

Na naši srednji šoli je zadnji januarski dan potekalo šolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev. Tema tekmovanja je bila »Železna doba«. Tekmovanja se je udeležilo 13 dijakov in najbolje so se odrezali Valentina, Bor Tit in Kristina. Zastopali nas bodo na državnem tekmovanju v Novem mestu. Želimo jim veliko uspeha.

 

Obisk sejma Alpe Adria, 1. 2. 2024

Dijaki 4. kcd in 4. kab smo obiskali sejem Alpe-Adria, v istem času je potekal tudi sejem okusov GASTexpo. Udeležili smo se lahko degustacije jedi in pijač. Na sejmu so se predstavila različna turistična društva ter prodajala svoje izdelke. Kdor je želel, si lahko pogledal tudi avtodome, prototipe hladilnikov in žarov.

 

Roditeljski sestanek skupin PRP, 1. 2. 2024

Roditeljski sestanek smo razredničarke in vzgojiteljice PRP-ja pripravile za starše vseh treh skupin skupaj. Poročale smo o preteklem delu in predstavile načrte za prihodnje mesece. V drugem delu sestanka smo izvedli sprostitveno delavnico z naslovom »Glina sprošča«.

Teden pisanja z roko, 22. 1. – 26. 1. 2024

Z dijaki Srednje šole smo v okviru Tedna pisanja z roko pripravili plakat na temo Zapisi o nas. Različne skupine dijakov so pripravile zapise o sebi in misli za naše zanamce. Izpostavili smo prednosti in slabosti pisanja z rokami. Plakat je tekom tedna dobil končno obliko in krasi steno slovenistične učilnice.

PRP v Knjižnici Domžale, 22. 1. 2024

V ponedeljek, 22. 01. 2024, smo se vse tri PRP skupine odpravile v knjižnico Domžale. Predstavili so  nam zgodovino knjižnice, ostale enote, aplikaciji Cobiss in Biblos ter nagrado Zlata hruška. Knjižnica ima dvigalo, zato je dostopna gibalno oviranim osebam. Zahvaljujemo se za gostoljubje, poučno in zanimivo predstavitev ter lepo izkušnjo.

Božični bazar skupine PRP, 22. 12. 2023

Zadnji šolski dan pred božično-novoletnimi počitnicami so dijaki PRP skupin pripravili božični bazar. Lahko ste videli, kaj dijaki pri pouku izdelujejo ter kupili drobna darilca. Vsem se zahvaljujemo za obisk na naši stojnici.

Sejem medsebojne delitve, 8. 12. 2023

V petek, 8. decembra 2023, je v CIRIUS Kamnik potekal že tradicionalni sejem medsebojne delitve. Osnovna ideja sejma je, da se izmenjajo predmeti, ki jih nekateri ne potrebujejo več, drugim pa lahko koristijo. Na sejmu vladalo živahno sejemsko vzdušje.

Božični bazar, 7. 12. 2023

Dijaki PRP skupin so v četrtek, 7. 12. 2023, pripravili božični bazar svojih izdelkov. Izbirali smo lahko med mozaiki, glinenimi izdelki, voščilnicami, naravnimi izdelki za nego ter nakitom. Ponovno nas lahko obiščete prihodnji četrtek med 10. in 11.30. uro.

Spletni Miklavžev sejem, 6. 12. 2023

Dijaki 4. d in 5. b programa ekonomski tehnik CIRIUS Kamnik so se 6. 12. 2023 udeležili spletnega Miklavževega sejma učnih podjetij (na ZOOM-u), ki ga je organizirala Centrala učnih podjetij Slovenije (CUPS). Predstavili so svoje izdelke in obiskali virtualne stojnice drugih učnih podjetij.

Praznična dekoracija v SŠ, 4. 12. 2023

Dijaki srednje šole so poskrbeli za božično-novoletno dekoracijo v SŠ. Postavili in okrasili so tri smrečice, ki nam pričarajo praznično vzdušje. Želimo vam lep in s čarobnostjo okrašen december.

Otvoritev razstave »Publicistična dejavnost Cirius Kamnik«, 5. 12. 2023

Vznemirljivo potovanje v preteklost se je prepletlo z brskanjem po arhivih ZUIM-a, sedaj CIRIUS-a. Obrodilo je sadove. Z združenimi močmi smo pripravili razstavo pisnega gradiva, ki je nastajalo od leta 1967 naprej.

Dijaki PRP-ja okrasijo smreko na Šutni, 4. 12. 2023

V ponedeljek, 4. 12. 2023, so vse tri PRP skupine odšle v mesto Kamnik. Najprej smo se odpravili do Šutne, kjer smo okrasili smrečico s svojimi unikatnimi okraski. Na koncu mrzlega sprehoda se je prilegel čaj in drugi topli napitki. Vsi smo zelo uživali.

Obisk učencev iz OŠ Antona Janše Radovljica, 1. 12. 2023

V petek, 1. 12. 2023, so nas v CIRIUS-u obiskali devetošolci in svetovalni delavki iz OŠ Antona Janše, Radovljica. Sprehodili so se po našem centru in bolje spoznali srednjo šolo, Dom, fizioterapijo in delovno terapijo. Vključili so se tudi k pouku.

Zaključno srečanje projekta Erasmus+ Train for international trail, 13. – 17. 11. 2023

Od 13. do 17. 11. 2023 je v Firencah potekal zaključni sestanek koordinatorjev projekta TFIT. Pripravila ga je ustanova Learningdigital, italijanska partnerica projekta. Evalvirali smo svoje delo in predstavili  končne izdelke projekta – slovar, veščine za življenje, interaktivna računalniško igra Seppo,  priročnik za učitelje in dnevnik mobilnosti.

 

PRP v Supernovi Kamnik, 13. 11. 2023

V ponedeljek, 13. 11. 2023, smo  vse tri PRP skupine odšle na izlet do Supernove v Kamniku. Tja smo se odpravili peš. Na poti so nas spremljali sonce, jesenske barve ter dobra volja. Vsi smo zelo uživali in se že veselimo naslednjega izleta.

Gledališka predstava Domovci, 8. 11. 2023

V centru CIRIUS Kamnik smo si 8. 11. 2023 v veliki telovadnici učenci višje stopnje OŠ in dijaki SŠ ogledali gledališko predstavo – monodramo Domovci. Mlada gledališka igralka Lara Wolf nas je popeljala v spomine na otroštvo v domu za zanemarjene otroke na Hrvaškem.

Sajenje dreves, 23. 10. 2023

V ponedeljek, 23. 10. 2023, smo v CIRIUS-u Kamnik posadili pet bukev. Donirala nam jih je   drevesnica in vrtni center Pro Horto Strgar d.o.o. iz Črnuč.  Učenci osnovne šole in dijaki srednje šole so združili svoje moči in posadili drevesa.

Drevesnici in vrtnem centru Pro Horto Strgar d.o.o. iz Črnuč se najlepše zahvaljujemo za donacijo.

Kulturni dan SŠ, 19. 10. 2023

V četrtek, 19. oktobra 2023, so se dijaki SŠ udeležili kulturnega dne v Narodni galeriji v Ljubljani. Prva skupina si je ogledala razstavo z naslovom Antični miti in junaške pripovedke, druga skupina pa razstavo z naslovom Slovenski impresionisti in njihov čas.

PRP v Arboretumu, 9. 10. 2023

Včeraj, 9. 10. 2023, smo vse tri PRP skupine odšle na izlet v Arboretum. Vreme nam je bilo zelo naklonjeno. Sprehodili smo se skozi park, občudovali rastline, drevesa in bili očarani nad razstavo buč. Na koncu sprehoda po parku smo si privoščili pijačo.

27. strokovno-športno srečanje elektrotehniških in računalniških šol Slovenije v Umagu, 6. – 8. 10. 2023

Ekipa zaposlenih iz Ciriusa se je udeležila 27. strokovno-športnega srečanja elektrotehniških in računalniških šol Slovenije v Umagu. Borili smo se kot levi.

Jesenski športni dan, 5. 10. 2023

Dijaki srednje šole v okviru programa jesenskega športnega dne obiskali Stari maln. Poslušali smo zgodbe starega mlina, ki nam jih je predstavila ga. Mirjam. Hitrejši pohodniki so si ogledali tudi bruhalnik Lintvern.

SŠ v CŠOD Bohinj, 3. dan

Ni slabega vremena za nas. Pregnali smo dež in spoznali nekaj bogate alpinistične zgodovine. 

SŠ v CŠOD Bohinj, 2. dan

Danes smo dan preživeli aktivno – orientacija, veslanje in plezanje. Fotografije kažejo, da uživamo. Vse lepo pozdravljamo iz Bohinja.

SŠ v CŠOD Bohinj, 2. – 4. 10. 2023

Srednješolci in spremljevalci smo srečno prispeli v Bohinj. Prvi dan smo preživeli ob lokostrelstvu in na pohodu. Naj slike govorijo.

Skupina PRP1 na gradu Zaprice, 25. 9. 2023

Skupina PRP1 je odšla na grad Zaprice. S ptičje perspektive smo si ogledali del Kamnika in preverili naše poznavanje markantnih zgradb. Ogledali smo si dvorišče gradu in nekaj zanimivih predmetov s preteklosti. Posebno zanimive so se nam zdele s slamo krite kašče. Zanimiva izjava dijaka: »To je bil najlepši začetek šolskega leta.«

Osvežimo znanje osebnih financ, 15. 9. 2023

V petek, 15. 9. 2023, so se dijaki 3. d, 4. kb in 4. kd udeležili kviza, kjer so se preizkusili v znanju osebnih financ. Kviz se je pričel ob 11. uri, končal pa ob 12.30 uri. Sestavljen je bil iz 20-ih vprašanj s področij bančnih posojil, zavarovanja in delnic. Dijakom je bil dogodek všeč.  

Prvi šolski dan, 1. 9. 2023

Počitnice so se zaključile in tudi dijaki Ciriusa so sedli v šolske klopi. V jedilnici smo priredili sprejem za novince, vsi ostali pa so začeli po razredih. Obiskala nas je tudi državna sekretarka Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, ga. Jasna Rojc. Po nagovorih so se dijaki z razredniki in spremljevalci odpravili v razrede, starši pa so uredili potrebne formalnosti.

Related Images:

(Skupno 1.344 obiskov, današnjih obiskov 3)
Dostopnost